Feature Content

  • Area203
  • Area203
  • Area203
  • Area203
  • Area203
  • Area203
Close

Area203

/

Area203

Area 203 Digital is a client who specializes in visual graphics and business marketing strategies and sought a creative space to encompass their existing business size as well as provide for future growth.  Their office renovation was a 22,000SF tenant improvement in an existing office building with a tall, exposed concrete floor structure, one of the many elements to design a contemporary space around.

The project’s mission was to create a calm, simple, and elegant space that would be conducive for creative people to work in.  Within their company, Area 203 had multiple departments that were required to be clustered together.  Those included but not limited to such groups as: a creative team, an analytics team, an account management team, and a media team.  The client requested a sense of openness in each cluster as to promote a team atmosphere within each group.

The atmospheric requirements were met by leaving the existing building infrastructure exposed and unifying walls and ceiling with a shade of white.  The work stations were planned around existing windows to receive full benefit of natural light.  The offices maintained a sense of openness by using long spans of tall glass in a frameless design.  The flooring material used was a thick and comfy carpet with a charcoal color where Area 203’s employees have been spotted sitting and relaxing on as much as someone might enjoy a sofa.  The furniture and workstation material were light and soft colors to continue the same logic implemented in the architecture.

The tones of the space have given the client much opportunity to do what they do best: – be creative.  Many graphics and slogans now flow through the space and help unify the client’s identity with the architecture that surrounds them as they continue to be successful as a business.

Project Actions

back-to-top