Pool House

Ravens Crest House

 

POOL HOUSE

New Construction

Architects: Heidi Hefferlin, Principal

Photography: Sarah Dorio


This pool house was built adjacent to a large home on the north brow of Lookout Mountain, and provides the family with both a space for entertaining as well as quarters for visiting relatives and guests. The home’s design was inspired by a stable in Arles, South France, as well as the mountain stone of the surrounding topography. HK Architects worked with the rocky landscape as well as the grandfathered limited footprint to develop a plan that would meet their client’s needs for a flexible, spacious guest and poolhouse. 


The pool house features an open-air seating area that extends off the main structure. A kitchen opens up to the exterior with sliding glass doors, but can also be fully-enclosed when not in use or during inclement weather. The two guest bedrooms are split between floors for privacy, with one bedroom and large bathroom on the first floor along with the kitchen and pool bathroom, and the other on the second floor with its own bathroom and coffee area. HK Architects designed the building as well as the interior design, and oversaw construction on this unique, elegant project.

cottage_2015_06_30_0329
cottage_66A1096
Smalley_2017_01_10_9999_22
Smalley_2017_01_10_9999_44
Smalley_2017_01_10_9999_18
Smalley_2017_01_10_9999_12

© 2020 HK ARCHITECTS