RAVENS CREST HOUSE

We designed this family retreat on the brow of the Cumberland Plateau, near a bluff that overlooks the Sequatchie Valley. Nearby, removed from the house and shielded from sightlines, is a sacred Cherokee meditation site. The home is set close to a rock outcropping, creating both spectacular views and peaceful privacy. In this Southern dog trot plan, a covered walkway separates and connects the house and garage. On the east side of the walkway, a porch lets in the morning light. Inside, walls are covered in paint-washed local southern yellow pine, and a wall of glass draws the eye outside to the valley. Red steel frames the structure, while stone harvested from the site and hand-crafted natural elements give the impression that the house grows naturally from the bluff.

Raven_EXTERIOR_MG_6711
Raven_EXTERIOR_MG_6739
Raven-Exterior
Raven_LIVING_ROOM_VERTS
Raven_LIVING_ROOM_WIDE_OPTION
Raven_VIEW_PANORAMA
ravens-crest-house

© 2020 HK ARCHITECTS