Austin Hatcher

 

AUSTIN HATCHER

Adaptive Reuse/Medical Office

Chattanooga, Tennessee

Architect: Heidi Hefferlin

Photography: Sarah Dorio


This project presented our team with a variety of challenges. Because the client is a non-profit, we were provided a relatively small budget per square foot. Also, because we were converting an existing print shop into medical offices, we were also tasked with finding a way to create dynamic spaces within the large, open warehouse building, including recreational spaces in which children could play.

The existing building was quite large, containing 30,000 square feet, which included a gallery space. We transformed the warehouse and gallery into offices and therapeutic spaces for families with children who have been affected by cancer. We took the opportunity to create vibrant and unique therapy spaces, including rooms for woodworking, metal working, and a driving simulator.

HK_Architects_Austin_Hatcher_G6A5269
HK_Architects_Austin_Hatcher_G6A5258
HK_Architects_Austin_Hatcher_G6A5182
HK_Architects_Austin_Hatcher_IMG_0669
HK_Architects_Austin_Hatcher_IMG_0440
HK_Architects_Austin_Hatcher_IMG_0303
HK_Architects_Austin_Hatcher_IMG_0648
HK_Architects_Austin_Hatcher_IMG_0421
HK_Architects_Austin_Hatcher_IMG_0534
190814_Austin-Hatcher-Rendering
Plan-SketchIMG_6522

© 2020 HK ARCHITECTS